Egyszerű szilvatorta

  • 2013.09.05.
  • 1

Hozzávalók:kb 20 szem szilva1,5 csésze liszt1/2 sütőporcsipet só2 tojáskb 3/4 csésze tej
1/4 csésze olaj1/2 csésze cukorfahéj ízlés szerinta felébe 1 ek. keserű kakaóporTetejére: fahéjas cukorElkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A kakaópor kivételével a szárazanyagokat ( liszt, s.por,só, cukor, fahéj)
egy tálban összekeverjük, egy mérőhengerbe összekeverjük a nedves alapanyagokat, majd folytonos keverés mellett a szárazanyaghoz adjuk és egynemű tésztává keverjük, ha túl sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá még egy kis tejet!
A tészta felét kisméretű tortaformába öntjük, (én nem vajaztam ki, mert szilikonformám van, de ha más formával dolgozunk, akkor vajazzuk és lisztezzük ki a formát a tészta előtt) a másik felébe belekeverjük a kakaóport majd azt is formába öntjük. Nekem két ilyen formám van, így egyszerre dolgoztam a kettővel, de készíthetjük egymás után is őket vagy egyszerűen csak egy tortát sütünk!A szilvát megmossuk és kimagozzuk, majd virágformában a tésztába helyezzük vágott felével lefelé!

Az előmelegített sütőben kb 30-35 percet sütjük (tűpróba), a formában hagyjuk hűlni, majd tálalás előtt megszórjuk fahéjas cukorral!Az én tortaformámnak olyan szép az alja, hogy az egyiket fejtetőre fordítva tálaltam.Jó étvágyat hozzá!image/jpeg

Címkék

Desszert