Foltos rakott kuglóf

  • 2013.07.10.
  • 7

Ha igazi különleges reggelit akarunk a családnak, akkor ajánlom ezt a finom puha és minden falatban kicsit más ízű kuglófkülönlegességet!Hozzávalók:A tésztához:30 dkg lisztkb 1 dl tej8 dkg vaj1/2 cs. élesztő5 dkg cukor1 cs. vaníliás cukor2 tojás1/2 citrom reszelt héjaDiótöltelékhez:1/2 citrom reszelt héja7 dkg darált dió4 dkg porcukorTúrótöltelék:12 dkg túró1 tojássárgája4 dkg cukor1-2 ek búzadaraLekvártöltelékhez:Hő stabil lekvárA forma kikenéséhez:vajszóráshoz liszta kenéshez tojásElkészítés:

A
hozzávalókból a szokásos módon egy lágy tésztát dagasztunk, ha nagyon ragacsos lenne a tésztánk, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá! A duplájára kelesztjük, amíg kel a tészta, addig külön-külön tálba összekeverjük a töltelékek hozzávalóit.

A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd 24 egyenként kb 3 dkg-os darabra vágjuk, ezeket a darabokat korong alakúra formáljuk és a korongok felére tölteléket helyezünk,majd a másik felét megkenjük felvert tojással és a töltött félre hajtjuk, a széleinél kicsit lenyomkodjuk.

Minden töltelékkel 8 db korongot töltünk meg, ha az összes korongunk elkészült, akkor kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát! A tésztatáskákat lapjukkal váltakozó sorrendben a formába tesszük, 10-15 percig hagyjuk pihenni, addig a sütőt 180C-ra előmelegítjük!

Alufóliával lefedve tesszük a sütőbe, aminek a hőfokát visszavesszük 170 C-ra, így sütjük kb 45-50 percig, én az utolsó 10 percben levettem az alufóliát és így lett szép aranybarna!

A formában hagyjuk 10-15 percet pihenni csak utána öntjük ki, porcukorral megszórva tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!image/jpeg

Címkék

Kuglófok Desszert