Bögrés mákos koszorúformában

  • 2013.07.18.
  • 4

Hozzávalók:
2,5 dl-es bögrével mérve1,5 bögre mák1,5 bögre liszt1 bögre cukor1 bögre tej0,5 bögre olaj1 cs. sütőpor3 tojásA forma kikenéséhez
vaj és lisztA tetejére porcukorElkészítés:

Összekeverjük a száraz anyagokat (mák, liszt, s.por, cukor), egyenként beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük az olajat és a tejet, sűrű masszát kell kapnunk! Az egészet egy kivajazott és lisztezett koszorúformába öntjük és 170 C-ra előmelegített sütőbe tűpróbáig ( kb 40 percig) sütjük.A formában hagyjuk párpercet hűlni majd kiöntjük, porcukorral megszórva tálaljuk!
Szoktam ezt a receptet tepsiben is sütni és a végén kockára vágom, úgy tálalom!Jó étvágyat hozzá!image/jpeg

Címkék

Desszert