Sajttal töltött csirkecomb

  • 2013.06.19.
  • 2

Hozzávalók:4 db csirkecomb2 db szikkadt zsemle1 tojás10 dkg füstölt sajt5 dkg trappista jellegű sajt1 csokor petrezselyemzöld1 csokor snidling (elhagyható)sóborssültcsirke fűszersóolaj a tepsibealufólia a tepsi letakarásáhozElkészítés:
A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, a csirkecombokat megmossuk és leszárítjuk, a petrezselymet és a snidlinget összevágjuk, a sajtokat tökgyalun lereszeljük, a sütőt 180 C-ra előmelegítjük!A zsemléket kinyomkodjuk és tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az aprított zöld fűszereket, a reszelt sajtokat és alaposan összekeverjük.Az ujjunkkal óvatosan benyúlunk a csirke bőre alá, besózzuk és a töltelékből egy jó adagot beletöltünk, mehet az olajjal kikent tepsibe, így járunk el a többi combbal is. Én elég kicsi combokat kaptam, nagyon meg is tömtem őket, de még így is maradt töltelékem. A combok mellé tettem még pár db csirkemellet
is és a töltelékből a tetejükre halmoztam egy adagot. Ha már az összes hús a tepsiben pihen, akkor a tetejét még megszórtam
sültcsirke
fűszersóval, ez igazán szép szint és jó ízt is ad a bőrének is. Öntöttem alá egy pici vizet, lefedtem alufóliával és 1 órára a sütőbe tettem, az utolsó 10 percben levettem a fóliát és úgy pirítottam meg a tetejét! Kukoricás rizzsel tálaltam!Jó étvágyat hozzá!image/jpeg

Címkék

Főétel