Rakott csirkemell (ahogy én készítem)

  • 2013.06.10.
  • 9

Hozzávalók:1 kg csirkemell filé50 dkg baconszalonna20 dkg trappista sajt
20 dkg gépsonkasóborsElkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk és enyhén megborsozzuk. A sajtot szeletelőn leszeleteljük, a gépsonkát és a bacont is elővesszük, hogy kéznél legyen, a sütőt 200C-ra bekapcsoljuk, hogy előmelegedjen. Jöhet az összerakás:Egy akkora jénait, amibe belefér a csirkemell, kibélelünk baconnel úgy, hogy a szalonna szeletek enyhén egymást fedjék és a széleik a jénai szélénél túllógjanak.


A szalonnára teszünk egy réteg csirkemellet, hogy az mindenhol befedje a szalonnát, ezután a gépsonkát tesszük a csirkemellre, majd a szeletelt sajtot, ismét csirkemell következik, addig végezzük a rétegezést, amig van alapanyagunk, a lényeg, hogy a tetejére hús kerüljön, ha valaki sósan szereti, akkor a rétegeket meg is lehet sózni, de a bacon elég sós, így én ezt a lépést ki szoktam hagyni! A hús tetejére hajtjuk a jénai szélén túl
lógó szalonnát, ha még maradt szalonna, én a tetejére is szoktam tenni pár szeletet, nem baj, ha nem lesz szép ez a része, mert ez a végén úgyis az alja lesz!Befedjük alufóliával a tálat és az előmelegített sütőben 1 órát sütjük.


Ha elkészült, akkor kivesszük a sütőből és levesszük róla az alufóliát, a sok zsírt leöntjük róla, de nagyon óvatosan dolgozunk, mert forró, én ezt a zsírt később fel szoktam használni zsíros kenyérre! Az egész tálat félretesszük egy kicsit hűlni, mert forrón nem lehet szépen szeletelni!
Ha már langyos, akkor tálra borítjuk, így lesz az alja a teteje párolt rizzsel és salátával tálaljuk. Kiváló hidegtálakhoz is, mert hidegen is remek! Ha vendégeket várunk, akkor érdemes előző nap elkészíteni és hűtés után szeletelni, mert akkor igazán szépen lehet szeletelni, ha a sajt már teljesen megköt a rétegek között!Jó étvágyat hozzá!(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));image/jpeg

Címkék

Főétel