Epres-túrós őzgerinc

  • 2013.06.17.
  • 2



Ez egy amolyan 2 az 1-ben recept, mert igazából az epres pohárkrém receptje alapján készítettem, csak most nem pohárba tettem, hanem őzgerinc formába, így nem kell annyit pepecselni, de a vége ugyanolyan finom!
A hozzávalókat
itt
találodami még kell hozzá az
1 cs. piros zselatin
2 ek. cukor a zselatinhozElkészítés:

Az epret alaposan megmosom, lecsumázom és szeletekre vágom! Elkészítem a zselatint a csomagoláson jelzett módon, félreteszem, hogy egy kicsit kihűljön.


Egy őzgerinc formát kibélelek folpack-kal (a szélei lógjanak túl), és az aljára teszem az epreket úgy, hogy az kiborítva szép gusztusos legyen. Rá kanalazom a zselét és hagyom, hogy megkössön. Elkészítem a túrókrémet, az itt
leírtak alapján és az eperre halmozok annyit belőle, hogy még a babapiskóta is a tetejére férjen. Én a piskótát hosszában tettem a tetejére, de legközelebb eltördelem és keresztben teszem a tetejére, mert akkor szeleteléskor nem esik szét.Ráhajtom a lelógó folpackot és pár órára hűtőbe teszem, akár egy éjszakát is állhat! A babapiskóta szépen megpuhul a tetején!Tálra borítom és a forma bordái mentén szeletelem!Jó étvágyat hozzá!image/jpeg

Címkék

Desszert