Epres csokitorta

  • 2013.06.01.
  • 1



Édesanyám születésnapjára sütöttem, a receptet Moha konyhájában találtam, szerelem volt első látásra, nagyon látványos és szép torta, viszont egyáltalán nem bonyolult, a krémet teljesen másképp csináltam, a többin viszont csak apróságokat változtattam.
Hozzávalók 26 cm tortaformához:A tésztához:16 dkg liszt6 dkg kakaó1/2 cs. sütőporcsipet só2 tojás24 dkg cukor80 ml olaj1,6 dl tejA krémhez:50 dkg mascarpone
40 dkg eper pürésítve1 cs. zselatin fixkb 16 db szép eper
az eper édességétől függően
1-2 ek cukor, de akár el is hagyhatóa glazúrhoz:80 ml víz70 ml tejszín9 dkg porcukor1 ek kakaópor5 g zselatinA díszítéshez friss gyümölcsElkészítés:

A tojást habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam az olajat és a tejet, majd apránként belekevertem az összekevert szárazanyagokat (liszt, kakaó, só és sütőpor). Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 175 C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt (tűpróbáig) sütöttem! Picit pihentettem, majd kivettem a formából és hagytam teljesen kihűlni! Kettévágtam és a tetejét beletettem a már megtisztított tortaformába ( az alja szép egyenletes, így az lesz majd a torta teteje, de mivel magas lesz a végeredmény, így az oldalát megmagasítottam zsírpapírral).
Még a krém előtt körberaktam a szélét félbevágott eprekkel, jöhet a krém!

A krémhez az epret összeturmixoltam, belekevertem a cukrot és a mascarponesajtot, majd a zselatin fixet, mehet az egész a tortalapra, rátettem a tetejét az egyenesebb felével felfelé, és picit rá is nyomtam!
A glazúrhoz összekevertem a vizet, tejszínt, a cukrot és a kakaót, az egészet összemelegítettem, de nem forraltam, majd eloldottam benne a zselatint, amit a csomagoláson található leírás szerint elkészítettem. Picit vártam vele, hogy hűljön, majd az egészet a torta tetejére öntöttem! Bevallom őszintén, hogy én a tortát egy éjszakára hűtőbe tettem és ezt a lépést csak másnap reggel végeztem el, így a glazúr nagyon hamar meg is kötött a már hideg torta tetején. Díszítettem friss eperrel és már kész is! Szerintem semmi olyan lépés nincs ebben a receptben, amit ne tudna elkészíteni bárki, mégis egy finom és mutatós torta az eredmény!Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg

Címkék

Desszert