Magdolna kifli

  • 2013.05.30.
  • 0

Hozzávalók:5 tojás25 dkg cukor10 dkg ráma14 dkg liszt1/2 cs. sütőpor1 cs. van. cukor1 ek. kakaó10 dkg durvára vágott dióElkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, van. cukorral, hozzákeverjük az olvasztott rámát és elkeverjük. Kanalanként hozzákeverjük a
lisztet és végül óvatosan a fehérje habját! A tészta felét rámával kikent és lisztezett tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk benne, a maradék tésztához keverjük a kakaót és a fehér tészta tetejére kanalazzuk, kicsit elkeverjük, hogy márványos legyen, megszórjuk a durvára vágott dióval és 175 C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni és egy pogácsa szaggató segítségével kis holdacskákat szaggatunk!Jó étvágyat hozzá!image/jpeg

Címkék

Desszert