Joghurtos kuglóf

  • 2013.05.18.
  • 2



Tegnap este sütöttem mai reggelinek, de majdnem így sem lett reggelink, mert mindenki csak "megkóstolta" és mire észbe kaptam már a fele hiányzott is!
Hozzávalók:1 marék mazsola1 ek. rumaroma35 dkg rétesliszt1 cs. sütőpor10 dkg ráma20 dkg cukor1 csipet só1 citrom reszelt héja3 tojás1 kis pohár joghurtvaj és liszt a formáhoza szóráshoz porcukorElkészítés:

A mazsolát kis tálba tesszük, ráöntjük a rumaromát és annyi forró vizet, hogy éppen ellepje, hagyjuk állni!
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót és a langyos olvasztott vajat, ezt is jól összedolgozzuk, belereszeljük a citrom héját, ez a végén egy nagyon kellemes citromos ízt fog adni a kuglófnak, bár én nem rajongok a citromos sütikért, ebbe a kuglófba az pont jó! Hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük, apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a végén a leszűrt mazsolát is!A kuglófformát kivajazzuk és lisztezzük, ha szükséges, én szilikonos formát használtam, azt nem kell kikenni! Belekanalazzuk a tésztát és 170 C-ra előmelegített sütőben (nálam hőlégkeverésen) kb. 35-40 perc alatt (tűpróbát végzünk) készre sütjük!

A sütőből kivéve 5-10 percet hagyjuk a formában hűlni, aztán óvatosan rácsra borítjuk, én egy kicsit késsel meglazítottam az oldalainál, hogy szépen kijöjjön a formából, ilyen szép fényes kuglófot kapunk!Ha teljesen kihűlt, akkor megszórjuk porcukorral és mér fogyaszthatjuk is!
Jó étvágyat hozzá!image/jpeg