Nutellás-mogyorós keksz (gluténmentes, tejmentes)

  • 2018.12.22.
  • 6

Tegnapelőtt félig alva összedobtam a majdnem tökéletes kúkit, nyilván soha többé nem tudom megismételni. Le sem fotóztam, olyan gyorsan eltűnt. Ma próbáltam ismételni. Ez lett belőle. Ez sem rossz, sőt, kifejezetten finom, de nem kúki, sajnos. Mindenesetre ezt is meg lehet sütni, gyors is, jó is.Hozzávalók:5 evőkanál nutella2 nagy tojás170 g olvasztott tejmentes margarin90 g kókuszliszt60 g rizsliszt12 aszalt szilva felaprítva1 kis marék dió durvára vágva25-30 szem mogyoró1 csipet szódabikarbóna1 nagy löttyintés rum1 csipet só fűszerek: vanília, fahéjpár evőkanál vízolvasztott csoki a tetejéreMindent összekeverek. Adok hozzá annyi vizet, hogy kifejezetten lágy legyen a massza.Vizes kézzel kis diónyi gombócokat gyártok, sütőpapíros tepsire mennek.180 fok. Pár perc múlva kiveszem, és beléjük nyomom a mogyorószemeket. Addig sütöm, hogy alul kapjon egy kis színt, de még jó puha maradjon (hűltében még keményedni fog). Ha kihűlt, olvasztott csokival megcsíkozom.