Császármorzsa glutén- és tejmentesen

  • 2016.05.11.
  • 7

Hát valahogy el kell nevezni, ez elég jól leírja a lényeget. Annyira finom, hogy jó pár készült belőle a hétvégén. Kb. három és fél perc alatt kész van, és már ehető is. Ennél többet mostanában nemigen várok el egy édességtől. Egyszemélyes adagokban készül:) Kell hozzá egy tányér, amiben összekeverjük, egy serpenyő, egy villa és egy falapát. Szóval nem kell utána évekig mosogatni.Hozzávalók:1 túlérett banán2 evőkanál barna rizsliszt1 tojás2 evőkanál főtt barna rizsvaníliakivonatcsipet sóvízvalami zsiradék, én olívaolajat szoktam használni Egy tányérba ütöm a tojást, villával felverem. Beleteszem a meghámozott banánt, pépésre átnyomom, aztán hozzákeverem a többi hozzávalót. Annyi víz kell hozzá, hogy híg nokedli tészta állagú legyen. Pici olajat forrósítok egy serpenyőben, elegyengetem benne a masszát, és közepes tűzön megsütöm az egyik oldalát (egy-két perc). Aztán a falapáttal megfordítom, szinte biztos, hogy el fog törni, de ki bánja. Fordítás után szét is lehet tördelni a falapáttal, úgy még ropogósabb lesz. A másik felének még kevesebb idő elég. És csókolom. Mehet rá a vaníliás porcukor, a friss eper, de üresen is isteni.Napi cukinak meg pár kirándulás közben fürdőző eb. A csodás képeket Bán Bea csinálta, ki más.Kóficka napról napra szebb lesz. Pedig nem nulláról indult. Man(g)ócska
szép nagy kutya lett, a lelkesedése és a rendkívül magas energiaszintje változatlanul töretlen.Elől a vízidisznó-szerű lény Loncika, még Kófickánál is malacabb természettel megáldva. De jól áll neki:))