Gluténmentes túrógombóc
- 2013.10.21.
- 0
Káposztaleves után tökéletes. Szerintem ez a gluténmentes változat még jobb is, mint a gluténes, nem tipikus, ahogy az imádott Szízöröm mondaná.Hozzávalók:1 kg túró5 tojás4 púpos evőkanál kukoricaliszt4 evőkanál gluténmentes liszt6 púpos evőkanál rizsdara1-2 evőkanál barna cukorvaníliapasztacsipet sódió és barna cukor némi vajÖsszekeverem a tojást, a túrót, a háromféle liszt(féleség)et pici barna cukorral és vaníliával. Vizes kézzel gombócokat gyártok, sós vízben kifőzöm. Akkor teszem a vízbe, amikor az elkezd forrni, és miután újra felforrt, két-három perc és kész is. Kevés olvasztott vajra rászedem, megforgatom benne. Durvára darált, barna cukorral összekevert dióba forgatom. Mákkal is isteni lehet, de az nem volt itthon.Napi cukinak meg egy evezős kép Kófickáról. Mert egyszer nyár is volt.
A szerzőről
A közös konyha (kert)