Meggyes- zabpelyhes muffin

  • 2014.10.19.
  • 1

Gyors, és nagyon finom. Recept innen.
Elkészítés: 18 dkg. liszt8 dkg. zabpehely2 kk. sütőpor1/2 kk. szódabikarbóna1/4 kk. só1 db. tojás2 dl. tej10 dkg. cukor0,6 dl. napraforgó olaj1 cs. vaníliás cukor17 dkg. meggy1/2 citrom reszelt héja.Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.Vajazzuk ki, vagy béleljük ki a muffinformát.A lisztet, a zabpelyhet keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.Egy másik tálban keverjük össze habverővel a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.Forgassuk bele a magozott meggyet, reszeljük hozzá a citromhéjat és óvatosan ismét keverjük át.Töltsük a muffinformába, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.Mikor megsült még hagyjuk kb. 5 percet a formában, majd rácsra téve hűtsük ki. Merőkanállal kanalazható a formába. :)