Palacsinta- alaprecept

  • 2014.06.09.
  • 3

Sokáig csak "érzésre" kevertem össze a palacsintát. Aztán egyszer csak gondoltam egyet és kipróbáltam Horváth Ilona receptjét. Persze azért kicsit módosítva. Nagyon finom. Nekem van egy kisebb méretű merőkanalam azzal szedem a tésztát. Ebből 20 db. palacsintám lesz. Persze nyilván a palacsintasütő méretétől is függ, hogy mennyi jön ki belőle. Mindig teszek alá kevés (nem egészen 1 kávéskanálnyi) olajat, minden darab előtt.Hozzávalók:40 dkg. liszt3 tojás2 ek. olaj6 dl. tejcsipetnyi só2 dl. ásványvíz+ olaj a sütéshez. Elkészítés:A tojást az olajjal és a sóval (mixerrel) összekeverjük.Majd fokozatosan hozzáadjuk váltakozva a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük.Beleöntjük az ásványvizet, elkeverjük, majd 15- 30 percet pihentetjük.Palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk és beleöntünk egy merőkanál tésztát.Nagy lángon kb. 1 percig sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk és
másik oldalát is megsütjük.Tetszés szerinti töltelékkel töltjük. Jó étvágyat! :)