Meggyes sütemény- Egyensúly tésztából

  • 2014.05.01.
  • 7

Ez az a tészta amely remekül variálható, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ha éppen nincs gyümölcs, akkor a kettévágott tésztát lekvárral megkenve nagyon finom és gyors süteményt kapunk.
Hozzávalók:5 db. tojás25 dkg. margarin25 dkg. cukor 25 dkg. liszt1 cs. sütőpor0,5 dl. tej1 kk. rum aroma (elhagyható)
50 dkg. gyümölcs.Elkészítés:Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.A cukrot a vajat és a tojássárgákat habosra keverjük.A sütőporos lisztet és (az aromával összekevert) a tejet felváltva hozzákeverjük a margarinos krémhez, majd végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, gyümölccsel kirakjuk a tetejét.Kb. 30- 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.Fagyasztott meggyel készítettem (most ez 50 dkg. volt), simán elbírt volna még majdnem ennyit. Kiolvasztottam a meggyet, lecsöpögtettem, liszttel kicsit megszórtam, így potyogtattam a tészta tetejére. Tepsim mérete: 25x 35 cm.

Címkék

Meggy