Kukoricás fehér kenyér

  • 2014.02.02.
  • 8

Egy nagyon finom, puha kenyér receptjét hoztam. Eredetijét itt találtam. Hozzávalók:45 dkg. finom- vagy kenyérliszt5 dkg. kukoricaliszt2,5 dkg. élesztő1 dl. langyos tej1 tk. cukor1 tk. só1,5-2 dl. langyos víz2 dkg. vaj.Elkészítés:A langyos tejben feloldjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.A liszteket összekeverjük a sóval, a felfutott élesztővel, az olvasztott vajjal és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz.Megdagasztjuk.Letakarva kétszeresére kelesztjük.Ezután lazán átgyúrjuk, veknivé formáljuk, majd kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt formába tesszük. Fél órát kelesztjük, bevagdossuk.Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. A tetejét tejjel megkenjük, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.A formából kivéve, rácson hagyjuk kihűlni.Nekem kellet bele a 2 dl. víz, és közel fél órát sütöttem.