Dubarry csirkemell

  • 2014.02.16.
  • 3

Csiperke útmutatásai szerint készült. Nagyon finom! Ajánlom! Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell1 közepes karfiol3 dkg. vaj + 1 ek. a sütéshez3 dkg. liszt1 dl. tej30 dkg. tejfölreszelt sajtsó, őrölt bors.Elkészítés:A karfiolt rózsáira szedjük megmossuk, majd forrásban lévő sós vízben, fedő alatt kb. 20 perc alatt megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük. A csirkét vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, az evőkanálnyi vajon elősütjük, és lepakoljuk egy tepsibe.A szeletekre rápakoljuk a megfőtt karfiolt. Abban a serpenyőben, amiben a csirke sült felolvasztjuk a 3 dkg. vajat, rászórjuk a lisztet, pár pillanatig együtt pirítjuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet.Ekkor lehúzzuk a tűzről, és kikeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és ráhalmozzuk a karfiolos csirkére.Reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített 200- 210 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.Jó étvágyat! :)