Baileys készítése házilag

  • 2014.02.08.
  • 7


Ezt szintén régóta terveztem, hogy kipróbálom. Amikor Mónikánál megláttam, leginkább az ajándékötlet fogott meg, (és amit szintén felhasználtam, az üvegekre a díszítést!) aztán azóta már kétszer is elkészítettem, eddig mégmindenkinek ízlett. Első alkalommal csak rummal készült, akkor nem volt annyira érezhető az alkohol benne, persze csak egy egyszerű rumot vettem bele aminek lássuk be nem túl magas az alkohol tartalma. Másodszorra vettem hozzá egy üveg fehér rumot, azt tettem bele 2 decilitert, úgy már érezhetőbb volt. :) Nekem, ugyan nem vagyok túlságosan alkohol párti, azért ez nagyon bejött. :) Köszi Móni!! Bemásolom az eredeti receptet. Megjegyzésem még: én nem szitáltam porcukrot, a sűrített tej pedig csak 1 tubus volt.
Hozzávalók: 7 dl. kávétejszín!15 dkg. átszitált porcukor1 zacskó mogyorós capuccino por /100g/1 cs. vaníliás cukor18 dkg. sűrített tej1 dl. rum1 dl. konyak.
Elkészítése:2 dl. tejszínt felmelegítek, de nem forralom fel! Leveszem a tűzről és elkeverem benne a capuccino port csomómentesen. Ezután hozzákeverem a porcukrot és a többi hozzávalókat. Legvégén adok hozzá 50 % Casino rumból 1 decit és 1 deci jó minőségű konyakot.Ebből az adagból kb. 1,3 liter lesz. Végül üvegekbe töltöm és hűtőbe tárolom. 2-3 nap érés után igazán hasonló ízvilága lesz a boltban kapható Baileys likőréhez.Az utolsó készítésnél több, mint egy hétig is állt a hűtőben, mire elfogyott a vége. Tökéletes volt az íze. :) Egészségünkre!! :)