Óriás kifli

  • 2013.04.05.
  • 0

A minap az egyik boltban járva, egy vásárló kezében két darab óriás kifli volt. Már akkor eldöntöttem, hogy sütnöm kell ilyet! Eszembe jutott ott rögtön, hogy Limara blogján már láttam ilyen receptet! Nosza felkerestem az oldalát, és meg is sütöttem. Nálam öregtészta nélkül készült.Ugye azt mondanom sem kell, hogy nagyon finom lett!! :) Ropogós külső, puha belső!! Köszönöm ismét Limara!! :) Az enyémek ilyenek lettek:Hozzávalók:1,5 dl. tej1,5 dl. víz2 tk. sócsipet aszkorbinsav2 ek. burgonyapehely50 dkg. BL 80 liszt1 tk. cukor2,5 dkg. élesztő.Elkészítés:Az élesztőt kevés langyos tejben keverjük el, majd annyi lisztet adjunk hozzá, amivel galuska sűrűségű lesz. A tetejét is szórjuk meg liszttel, majd kb. 20 percig hagyjuk állni, míg szépen felemelkedik és megrepedezik.Ezután a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát.Duplájára kelesztjük.Ha megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük, majd mindkettőt vékonyra, négyzet alakúra nyújtjuk.Egyik csücskétől kezdve feltekerjük.Vékonyan belisztezzük, majd külön-külön sütőzacskóba tesszük őket.Megint hagyjuk, hogy duplájára keljenek.Ekkor vizet permetezünk a zacsikba, elkötjük a szájukat és 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük őket.Jó étvágyat! :)