Medvehagymás spagetti

  • 2013.04.25.
  • 0

A receptet Hankkánál láttam, mivel nagyon szeretjük a tésztás ételeket, gondoltam kipróbálom. Érdemes volt, nagyon finom! Nálam makarónival készült. Kinéztem néhány receptet amihez bor kell, és igen, beruháztam egy üveg borra, mert nálunk egyébként nulla alkoholfogyasztás van. :) Hozzávalók:kb. 25 dkg. spagettitészta3 dkg. vajteáskanálnyi olívaolaj1 gerezd fokhagymasó, bors, kevéske cukor1/2 dl. fehérbor1 nagy csokor medvehagyma1,5-2 dl. tejföl10-15 dkg. sajt (trappista és füstölt vegyesen).Elkészítés:A tésztát, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a főzőlevéből felfogunk néhány decit.
Amíg fől a tészta, megtisztítjuk a medvehagymát: megmossuk és lecsepegtetjük a leveleket, majd eltávolítjuk a hosszú, vastag szárakat, és a leveleket vágódeszkán apróra metéljük.
A vajat serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az olívaolajat, majd belepréseljük a megtisztított fokhagymagerezdet.
Ízesítjük kevéske sóval, pár percig pároljuk.
Felöntjük a fehérborral és kissé forrni hagyjuk.
Beleszórjuk a felaprított medvehagymát is, ízesítésül még pici só és őrölt bors kerüljön bele, majd belekeverjük a tejfölt.
Pár percnyi főzés után hozzáadjuk a reszelt sajtokat, hagyjuk teljesen elolvadni, végül utánaízesítjük kevéske cukorral.Ha kicsit sűrűnek találjuk, hígítjuk a felfogott tészta főzővizével.
A mártásba forgatjuk a leszűrt tésztát.Tálaláskor szórhatunk még rá reszelt sajtot.2 dl. tejfölt használtam. A sóval óvatosan bánjunk, számoljunk a sajt sósságával is. Jó étvágyat! :)