(Füstölt)sajtos- tejszínes csirkemell

  • 2013.04.15.
  • 6

Hozzávalók: 70 dkg. csirkemellfilé2 dl. főzőtejszín2 dl. tejföl20 dkg. sajt (fele füstölt)2 gerezd fokhagymasó, bors 2 ek. olaj.Elkészítés:A húst felszeleteljük vékonyra, esetleg ki is klopfolhatjuk, megmossuk, majd papírtörlővel megtörölgetjük.Sózzuk, borsozzuk, legalább 30 percet állni hagyjuk.Kevés forró olajban hirtelen mindkét oldalát kisütjük, és belerakosgatjuk egy tepsibe.A tejszínt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát és egy kevéske sót.Az öntetet ráöntjük a hússzeletekre, legvégül a tetejére ráreszeljük, vagy szeleteljük a sajtot.190- 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején.Jó étvágyat! :)