Fokhagymás- tejszínes csirkemell

  • 2013.03.17.
  • 3

A receptet Hankka blogjáról hoztam. Az eredetit nála olvashatjátok, nálam kicsit módosultak a mennyiségek. :) Gyors, és nagyon finom! Köszönöm a receptet Hankka!! :)Hozzávalók:70 dkg. csirkemell6- 6 púpozott ek. liszt és zsemlemorzsa2- 3 tojáskevés zsír 3 gerezd fokhagyma5 dl. főzőtejszín20 dkg. trappista sajtsó, bors.Elkészítés:A csirkemellet felszeleteljük, majd a szeleteket sózzuk, borsozzuk.A lisztet és a zsemlemorzsát fele-fele arányban összekeverjük, majd a szeleteket először a lisztes morzsába, majd tojásba, végül ismét lisztes morzsába panírozzuk.Egy közepes tepsit kikenünk zsírral, majd belefektetjük a panírozott hússzeleteket.Leöntjük a tejszínnel, és megszórjuk a tisztított, zúzott fokhagymagerezdekkel.Előmelegített, forró 200 C fokos sütőbe tesszük, fél órán át sütjük.A sajtot lereszeljük, megszórjuk vele a hússzeleteket, majd a sütőbe visszatéve annyi ideig sütjük még, amíg szép színe lesz.Nekem kicsit vastag maradt a hús, valóban érdemes egy kicsit kiklopfolni. :)
Jó étvágyat! :)

Címkék

Sajt Csirkemell