Amerikai káposztasaláta- Coleslaw

  • 2013.03.29.
  • 8

Még nem kóstoltam az igazit, de ezen az oldalon, ahol rátaláltam a receptre azt állítják, hogy ez az igazi!
Mindenesetre nagyon - nagyon finom. Frissen is megkóstoltuk akkor inkább édesnek tűnt, de másnap mikorra összeért nagyon finom lett.Hozzávalók:4,5 tk. (22,5 ml.) tárkonyecet6,5 ek. (97,5 ml.) olaj (semleges ízű)3/4 csésze (180 ml.) finomra vágott hagyma2,5 csésze (600 ml.)
(light) majonéz
1 csésze (240 ml.) kristálycukor2 közepes sárgarépa2 fej közepes méretű friss fejeskáposzta.Elkészítés:Keverjük össze az olajat, a cukrot, adjuk hozzá a tárkonyecetet.Keverjük bele a majonézt (eredetileg: Miracle Whip). Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát a káposztát és a hagymát.Jól keverjük össze.Ezzel el is készült.Helyezzük egy légmentesen záródó dobozva, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.Lilahagymát használtam és csíkokra vágtam. A káposzta nálam kicsivel több, mint 80 dkg. volt.Jó étvágyat! :)