Rizskoch narancsöntettel

  • 2019.01.22.
  • 7

Jöjjön egy kevésbé jól sikerült fotó. Hiába, aki korán megy dolgozni reggel, annak csak ilyen elcseszett felvételre futja a rohanás közben. :) Sötét is volt, nem ideálisan a körülmények, de ha nem örökítem meg, akkor receptet sem írok róla. Hány ételem járt már így!
Elkészítése: 2 bögre kerek szemű rizst felfőzünk 4 bögre tejjel, kevés cukorral és 2 cs vaníliás cukorral. Amikor kihűlt belereszeljük 2 narancs héját és 4 tojás felvert habját valamint a cukorral kikevert sárgáját is beleforgatjuk. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tepsiben sütjük 170 fokon 45-50 percig. Közben a 2 narancs levét felfőzzük 50 gr cukorral addig, amíg a szirupos állagot el nem éri. Felverjük a tejszínhabot is ( kb 3 dl). A rizskochot szeleteljük, a tetejére nyomunk a tejszínhabból és meglocsoljuk a sziruppal.