Gesztenyés tekercs

  • 2018.11.15.
  • 6

Tegnap volt a legkisebb unokám névnapja. Már hagyomány, hogy ilyenkor én sütöm a sütiket az ünnepi ebédhez vagy vacsorához. Nem történt ez máshogy tegnap sem. A különbség most csak annyi volt, hogy hétköznap tartottuk meg a napján, így picit jobban be kellett osztanom a nem létező szabadidőmet.:)
Hozzávalók: a piskótához 5 db tojás, 100 gr cukor, 100 gr liszt.A krémhez: 350 gr gesztenyemassza, 200 gr vaj.Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd verjük fel habosra a cukorral a tojásfehérjéket. Egyenkénk keverjük bele a tojások sárgáját a végén szitáljuk bele a lisztet is. Alákeverve vegyítsük el homogénre a lisztet a tojásos habba, majd oszlassuk el egy laposabb tepsiben, sütőpapíron. Süssük 8-10 percig, majd vegyük ki és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, ez alatt készítsük el a krémet. 200 gr gesztenyemasszát keverjünk ki habosra a vajjal, cukor nem szükséges, hiszen a massza édes. Ha valaki még édesebb szájú nyugodtan tegyen bele egy kevés porcukrot. A maradék gesztenyemasszából sodorjunk egy vékonyabb rudat. kenjük meg a krém 2/3 részével a piskótánkat, helyezzük a gesztenyerudat a piskóta szélére, majd tekerjük fel a tésztát. A maradék krémmel kenjük be a külsejét. Díszítsük ízlésünk szerint. lehet pici gesztenyeszívekkel, vagy apró gesztenyenyelvvel. Én most csokis szívekkel raktam ki az unokám nevét.

Címkék

Gesztenyés