Tortilla tekercs guacamoléval

  • 2017.12.21.
  • 3

Szeretjük ezt a húsmentes finomságot, így meglehetősen gyakran készítem. Tegnap kaptam teljes kiőrlésű tortilla lapokat, így a mai ebéd tökéletesen illeszkedett az elképzeléseimhez.
Hozzávalók 6 fő részére: egy csomag teljes kiőrlésű tortilla ( 6 db-os), 2 doboz vörösbab konzerv, 1 doboz csemege kukorica konzerv, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, csilipehely, 3 db paradicsom, 1/2 paprika, olívaolaj, só, bors, koriander mag és zöld, római kömény, 1 tk kakaópor ( nem cukrozott), fűszer paprika, 20 dkg érett cheddar sajt. A guacamoléhoz 2 érett avokádó, egy salotta hagyma, 5 db koktélparadicsom (kimagozva) lime lé, koriander zöld. A díszítéshez pár kanál tejföl és savanyított jalapeno paprika.Elkészítése: a csilis raguval kezdem. Megpirítom a hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot egy kevés olívaolajban, majd hozzáöntöm az egyik babkonzervet. Krumplinyomóval szétnyomkodom, így egy sűrű masszát kapok, mehet bele a fűszerezés. Összetört koriander mag, római kömény, só, bors, és a kakaópor is. Megszórom fűszerpaprikával és koriander zölddel majd hozzáöntöm
leve nélkül a másik babkonzervet és a kukoricát is. Ezzel már nem főzöm-sütöm, csak összeforgatom és elzárom a lángot. Hagyom kihűlni. Közben elkészítem a guacamolét. A hagymát nagyon finomra összevágom, sózom, borsozom és ráfacsarom a lime levet. A paradicsomokat félbevágom, kiszedem a magokat és apróra vágom a húsát. Az avokádókat félbevágom, kiveszem a magját, majd villával összetöröm. Mindent összekeverek és megszórom csili pehellyel és
koriander zölddel.
A tortilla lapokat kiterítem, rákanalazok egy adagot a csilis babból, megszórom gazdagon cheddar sajttal és feltekerem. Egy tűzálló tálba fektetem a tekercseket, megspriccelem olívaolajjal és 200 fokos sütőben megpirítom őket.