Gnocchi tejszínes spenótmártásban

  • 2017.11.13.
  • 7

Én nagyon szeretem a gnocchit, még nudli korából :)Gyerekkorom egyik meghatározó étele volt az angyalbögyörő, vagy krumplinudli. Mostanság a divatosan hangzó gnocchi nevet viseli és még mindig az egyik kedves ételem.A mai napon tejszínes spenótmártással készült, nagyvonalúan megszórva parmezánnal.Hozzávalók 3 fő részére: 500 gr friss gnocchi (Lidl) 500 gr friss spenót (mohácsi piac) 2,5 dl tejszín, 5 dkg vaj,só, bors, fokhagyma, olívaolaj, parmezán.Elkészítése: mivel itt most a bolti gnocchihoz nyúltam nem egy ördöngösség. Forraljuk fel a vizet és 1 percig főzzük a tésztát, aztán szedjük ki, csepegtessük le. Egy serpenyőben öntsünk olívaolajat, süssünk meg benne pár gerezd fokhagymát, majd vegyük ki őket. Tegyük bele a megmosott kicentrifugázott spenótleveleket és fonnyasszuk meg. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a vaj fele, majd a tejszín is. Forraljuk össze és kész is. A gnocchit egy másik serpenyőben kevés olívaolajon és a vaj másik felén süssük át ropogósra, majd tegyük át a mártásba és forraljuk össze még egyszer. Tálaljuk, szórjuk meg bőven parmezánnal és együk meg. :)