Sajttal töltött csibemell, tésztabundában

  • 2017.08.10.
  • 0

Mindjárt vége a nyárnak és úgy tűnik, nem főzök, pedig de, sőt minden nap.:):)Csak olyanokat, amik vagy nem fotogének :D vagy már szerepelnek itt.Ma viszont jöjjön egy csudis kaja, ami gyorsan elkészül, nem kell utána sokat mosogatni, szóval kedvenc lesz.:)3 főre készült a mai ebéd, felhasználtam hozzá 3 szeletelt csirkemell filét, 1 cs. mozzarella sajtot, bazsalikomosat, fél doboz krémsajtot, 1 csomag falusi füstölt sonkát, egy csomag leveles tésztát és egy tojást. Fűszerezni borssal és kevés szárított fokhagymával ajánlom. Sózni nem kell, mert a sonka meglehetősen sós.A csibemelleket enyhén kiverem, és megszórom borssal és fokhagymával, majd megkenem vékonyan sajtkrémmel. A mozzarellát szeletelve ráfektetem, majd feltekerem a húst. Ezt követően becsomagolom a sonkaszeletekbe. Én 3 db-ot tettem egymás mellé szorosan és így készültek el a batyuk. Lehet persze bacont is használni, de nekem a tészta épp elég zsíros, így maradtam a sovány sonkánál. Egy serpenyőben aranybarnára sütöttem mindegyik oldalát, majd hagytam kihűlni. Ezt követően a leveles tésztát 3 egyenlő csíkra vágtam hosszanti irányba, beburkoltam a húst és megkentem felvert tojással. 220 fokon 25 perc alatt aranybarnára sült.Bármilyen saláta illik mellé, vagy ketchup, vagy magos mustár, ízlés szerint. :)