Cukkinis piskótatekercs, sajtkrémmel, lazaccal

  • 2017.08.29.
  • 8

Nemrégiben a FB-on láttam ezt a videót.Nagyon megtetszett, el is határoztam, hogy alkalomadtán megcsinálom. Az alkalom tegnap jött el.:)Hozzávalók. (6 főre) 6 db tojás, 6 ek liszt, 2 tk sütőpor, 2 ek tejföl, 2 saláta cukkini, 2 doboz krémsajt, 2 cs. 10 dkg-os füstölt lazacfilé, só, bors, kapor, olíva olaj.Elkészítése: először lereszeltem a cukkinit, majd olívaolajon átsütöttem, közben fűszereztem, kevés só, bors és szárított kaporral. Amikor készen volt, áttettem egy szűrőtálba és hagytam lecsöpögni, hűlni. A 6 tojásfehérjét pici sóval keményre felvertem. A 6 tojássárgát kikevertem a tejföllel, majd összekevertem a sütőporos liszttel is, amit beleszitáltam. Ezt követően jöhetett bele a párolt cukkini is, majd a legvégén lazán a tojáshab. 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsül. Amikor a piskóta megsült, picit hagytam hűlni, aztán még langyosan feltekertem egy konyharuha segítségével. Amikor teljesen kihűlt a tészta, megkentem a krémsajttal, ráfektettem a lazac szeleteket és ismét feltekertem. Hűtőben pihent a szeletelés előtt 1 órát. Salátaágyon szervíroztam.