ravioli gombás töltelékkel

  • 2017.04.24.
  • 4

Az ételt nem én fejeztem be, a fotó amit kaptam róla telefonos, elnézést kérek a minőségért. Az ízét sem tudom milyen, de remélem, hogy finom volt, az elismerő szavakból ez tükröződött vissza.A fiatalabb lánykám 1,5 éve nem eszik húst, így neki mindig külön étel készül. Tegnap pl egy gombával és túróval töltött raviolit készítettem neki ebédre. A helyzet úgy adódott, hogy ebből neki mai ebéd lett és így a tésztát is ő főzte ki, ő készítette el hozzá a mártást is.Hozzávalók: a tésztához 10 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek olívaolaj. A tészta kenéséhez tojásfehérje. A töltelékhez: kb 10 db közepes gombafej, 1 zöldhagyma, 2 ek finom túró, 2 ek parmezán sajt reszelve, só (óvatosan mert a sajt is sós) bors, petrezselyemzöld aprítva. A mártáshoz, vaj, fokhagyma, petrezselyemzöld.Elkészítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ez alatt az idő alatt elkészíthetjük a tölteléket. A gombát, zöldhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a parmezán lereszeljük. Kevés olívaolajon dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát is, most még ne sózzuk meg. Süssük addig, amíg a gomba nem kap színt, majd utána vegyük le a lángról az edényt. Keverjük bele a túrót és a parmezánt majd kóstoljuk meg, és sózzuk. Mehet bele a vágott zöld és a frissen őrölt bors is. Tegyük félre kihűlni.Vegyük elő a tésztát és nyújtsuk ki vékonyra. Egy nagyobb kör alakú szaggatóval vágjunk ki köröket a tésztából, párosával. Az egyikre tegyünk egy kiskanál tölteléket, kenjük meg a szélét felvert tojásfehérjével, takarjuk be a másik tésztakoronggal, majd nyomkodjuk össze a széleket villával.Készítsük el a mártást, a vajat olvasszuk fel, tegyünk bele késsel elkapart fokhagymát majd picit pirítsuk meg. Zárjuk el a lángot, tegyük bele a petrezselymet is. Főzzük ki a tésztát és locsoljuk meg a vajas mártással. Szórjunk még rá reszelt parmezánt.