Ír krémlikőrös kuglóf

  • 2017.03.24.
  • 6

Az egyik kedvenc helyem a világban, ahol valaha is jártam, Írország.Örök hálával gondolok azokra az emberekre, akik ezt nekem lehetővé tették. Azóta is szeretek mindent ami ír, így természetesen a krémlikőrt is. :)Egyik kedves barátnőm nemrégiben nyitott egy kávézót, Caffé Frizzo néven Biatorbágyon tőle kaptam ezt a nagyszerű receptet. Eredetileg tojáslikőrrel készül, de Ő is tiramisu likőrrel készítette el.Én pedig most ír krémlikőrrel, ahogy a neve is mutatja.
Hozzávalók : 5 egész tojás, 25 dkg átszitált porcukor, 2 vaníliás cukor, 250 ml ír krémlikőr, 250 ml olaj, 125 gr liszt, 125 gr keményítő, 1 cs sütőpor, 1 csipet só.Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 150 fokra, a tojásokat keverjük kis habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Csorgassuk hozzá a likőrt és az olajat is. Majd ezután szitáljuk bele a száraz anyagokat és tegyük a masszát egy kuglófformába. (kiolajozni nem szükséges a formát, mert elég olaj van a tésztában) 1 órán át süssük, tűpróbáig. Ha kész lehet rá szitálni porcukrot, vagy olvasztott csokival megcsorgatni. Én most puncsos cukormázzal vontam be. Nagyon finom, Húsvétra elkészítem az eredeti recept szerint is, tojáslikőrrel.

Címkék

Kuglóf Krémlikőr