Spaghetti all funghi

  • 2015.11.26.
  • 7

Imádom a tésztákat (mondjuk ezt titkolni sem tudnám) főleg az olasz módra készültek a kedvenceim.Semmi cicó, csak tészta, jófajta olívaolaj, fokhagyma, chili és most egy kis gesztenyegomba.Anyám! 15 perc alatt elkészül és olyan isteni, hogy ha csak rágondolok máris újra megenném!
Hozzávalók: spagetti, gomba, fokhagyma, chili, petrezselyemzöld, olívaolaj és reszelt parmezánElkészítése: a gombát felszeleteljük, majd olajon megpirítjuk, közben a tészta vizét is odatesszük. Miközben a gomba pirul 2 gerezd fokhagymát összenyomunk, majd apróra vágunk. Egy piros chili paprikát hosszában felvágunk a magokat kikaparjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Ha a víz felforrt beletesszük a tésztát és fogkeményre főzzük. A gomba időközben szépen megpirult, mehet bele a chili és a fokhagyma, ezzel már csak 1-2 percig sütjük, elzárjuk alatta a lángot. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
Ezt követően egy kevés olívaolajat csorgatunk még rá, majd meghintjük frissen reszelt parmezánnal. Nekem ez egy kényeztető ételnek számít.