gesztenyés-kekszes

  • 2015.11.01.
  • 4

Az ötletet ma a FB-on, Alessiától kaptam, ő kicsit másként készítette el. Én az eredeti recept szerint, de tettem bele meggyet, mert így tényleg finomabb. :)
Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 12,5 dkg vaj, ugyanennyi porcukor, 2 dkg cukrozatlan kakaópor, ízlés szerint rumaroma (vagy rum) 1 dl tej.Gesztenyés réteg : 60 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj, ugyanannyi darált keksz, 3 dkg porcukor, rumaroma. Ízlés szerint kimagozott meggy.A csokis réteghez : 1 tábla (10 dkg étcsoki) 1 kanál étolaj.Elkészítése: Először összekeverjük a süti alját, a kekszes réteget. Majd egy 20 x 25 cm-es tepsibe teszünk folpack-ot és belesimítjuk a masszát. Jól ellapogatjuk és tömörítjük.Majd a gesztenyés réteghez a vajat kikeverjük a porcukorral és a rumaromával, hozzátesszük a gesztenyemasszát ( én itt már nem tudtam keverni, kézzel gyurmáztam össze) és a végén a kekszet is.
Itt lehet a kekszes rétegen elosztani a meggyet, ha valaki esetleg szeretne ilyesmit is, de elhagyható. A kekszes rétegre rásimítjuk a gesztenyés réteget és gőz felett felolvasztott csokival (amiben elkeverünk egy kanál étolajat) bevonjuk az egészet. Hideg helyen 2 órát pihentetjük, utána szépen lehet szeletelni.