Rozé kacsamell, grillezett polenta, párolt káposzta

  • 2015.09.26.
  • 4

Úgy tűnik itt az ősz, nálam meg párolt káposztás ételek készülnek.:)Párolt káposzta és rozé kacsamell már szerepel a blogon, azt nem írom le. A polentát az alábbi módon készítettem el.Hozzávalók: 1 liter víz, 1 kk só, 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 5 dkg parmezán, olíva olajElkészítése: a vizet felforralom, beleszórom a sót és a kukoricadarát. Addig keverem, amíg be nem sűrűsödik. Ezután még 35 percig főzöm alacsony lángon, 3-4 percenként megkeverve. Amikor elkészült, belekeverem a vajat és a sajtot, majd formába öntve hagyom kihűlni.Amikor kihűlt, felszeletelem, olívaolajjal megkenem a szeleteket és grillserpenyőben ropogósra sütöm.