spárgaszezon

  • 2015.05.17.
  • 5

Dúl a spárgaszezon, ezért is szeretem a májust. Ezzel a zöldséggel egyszerűen nem lehet betelni. Már több féle módon elkészítettem, de most jöjjön két remek és egyszerű módja a felhasználásának.Mindkettő receptet eredetiben a Torkosborz oldalán láttam, nem jegyeztem meg az elérhetőségét a két blognak, csak a lehetőséget, hogy így is lehet.
Spárgás rizottó, párolt spárgával és rozéra sütött libamellelNos, a rizotto a Lidl prémium kategóriás terméke, szvsz irtó pocsék.Soha többet nem veszek ilyen szörnyűséget, egyszer engedtem a csábításnak, de slussz-passz.Inkább magam készítem ezentúl is a rizottót, az legalább ehető.A párolt spárga elkészítése nálam, klasszikusan citromlé-só és cukor keverékével ízesített vízben történik. A libamellet bőrös oldalán beirdaltam, majd a bőrős felével lefelé kezdtem el sütni, forró serpenyőben. Mindkét oldalán 3-3 percig, ezután pedig 180 fokos sütőben további 8 percig sült. Pihentetés után szépen lehetett szeletelni. A kombináció tökéletes lett volna, ha nincs ez a szörnyűséges ízű rizottó hozzá.A mai nap nagy kedvence viszont igazi telitalálat. Rántott spárga csak úgy önmagában salátával, citrommal.A bepanírozás történhet hagyományosan is ( bár szerintem úgy rém macerás) így én a rántott zöldségeket mindig tojás-liszt-víz keverékébe mártogatom és utána zsemlemorzsába forgatom.A tojás-liszt-víz olyan állagú mint egy sűrű palacsinta tészta. Sőt, ha mindezt szódavízzel készítjük, finom ropogós bundát kapunk.