Húsgolyók bakonyi módra

  • 2015.02.25.
  • 3

Ezt a nagyszerű receptet a minap fedeztem fel ezen az oldalon.Igazán csak picit változtattam rajta, az eredetihez képest.Hozzávalók : 50 dkg sertés darált hús, zöldhagyma, fokhagyma, só, bors, 1 tojás, tört paprika, zsemlemorzsa, parmezán sajt, 25 dkg gomba, 1 nagy fej hagyma, liszt, tejföl, olaj.Elkészítése : Először a húsgombócokat készítettem el. A darált húshoz adtam 1 csomag zöldhagyma finomra felaprított zöldjét, 3 gerezd fokhagymát, 2 ek zsemlemorzsát, 1 ek parmezán sajtot, 1 tojást, sót, borsot ízlés szerint, majd 1 ek tört paprikát. Jól összedolgoztam, majd félretettem pihenni.Ezt követően megtisztítottam és összevágtam a gombát és a hagymát. Egy edénybe olajat öntöttem ( kb 0,5 dl) és kérget sütöttem a húsgombócokra, amiket ezután kivettem az edényből. A maradék zsiradékon megfonnyasztottam a hagymát, majd rátettem a gombát és azt is elkezdtem párolni. Megszórtam tört paprikával, sóztam, és felöntöttem kb 3 dl vízzel. Visszatettem a húsgombócokat és 20 percig főztem együtt. Ezt követően egy tejfölös habarást készítettem és még egy kicsit főztem, amíg a mártás besűrűsödött. Főtt rizzsel tálaltam.