sufnudli, fahéjas cukorral

  • 2014.09.30.
  • 9

Nem emlékszem arra, hogy írtam-e már ilyen ételről ebben a blogban. Meglehet, de nem árt frissíteni a dolgokat.:)A nudli is gyermekkorom meghatározó étele volt. Osztrák származású nagyanyám sok olyan ételt főzött, aminek a receptjét még ő is otthon a szülőföldön tanulta. Ezt az ételt mindig akkor csinálta, amikor szilvásgombócot főzött, mert akkor maradt mindig tészta és azokból hengergette a kis nudlikat. Ezeket ma az 5 éves lányunokám, Bogica hengergette a kis kezével. Nem szabályosak de nekem a legszebbek a világon.:)Hozzávalók : 50 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 egész tojás, só, és még liszt a nyújtáshoz, formázáshoz.Amibe beleforgatom utána, az olajban megpirított morzsa és kell még a szórásához porcukor valamint fahéj.Elkészítése: a krumplikat héjában megfőzöm, még forrón megpucolom, majd összetöröm. Ekkor adom hozzá a lisztet, csipet sót és a tojást. Meglehetősen lágy tésztát gyúrok belőlük. A tésztát 2-3 felé vágom, majd megsodrom, végül kis darabkákat vágok le belőle és azokat hengergetem, ilyen nudli alakra. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, leöblítem, akkor nem tapad egymásra. Még melegen beleforgatom a pirított morzsába, majd fahéjas porcukorral meghintem.