egy régi klasszikus

  • 2014.09.22.
  • 8

Gyerekoromban, amikor még sparheltben sütött a nagyanyám, sokszor volt ez az étel az ebéd. Akkor nem volt a kedvencem, de később megszerettem. Tegnap este nem tudom hogy jutott eszembe, hogy ezt kellene csinálni, de a gondolatot tett követte.tepsis krumpliHozzávalók 2 adagra : 3 szem közepes burgonya, 1 fej hagyma, 1 kávés csésze rizs, 2 dkg zsír, 5 dkg szalonna, só, bors ízlés szerint.Elkészítése : a tepsit (vagy jénait) alaposan kizsírozzuk, majd a vékonyan felkarikázott hagyma és burgonya felét elhelyezzük az edényben. Ezt követően rászórjuk egyenletesen a rizst, majd betakarjuk a maradék burgonyával és hagymával. Közben sózzuk, borsozzuk a rétegeket. Felöntjük a rizs mennyiségének megfelelő kétszeres vízzel, rátesszük a csíkokra vágott szalonnát, lefedjük alufóliával és 200 fokos sütőben 1 óra hosszat sütjük. A sütés végén le lehet venni a fóliát, ha valaki szereti rápirítani a szalonnát. Kiadós ( nem kalóriaszegény) egytálétel.