csöröge fánk

  • 2013.02.14.
  • 2

Vagy fogácsfánk, kinek mi tetszik.:)Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 kis doboz tejföl, 2 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipet só, egy késhegynyi szódabikarbóna, 5 dkg vaj, 1 evőkanál rum.Először a vajat dolgozzuk össze a liszttel, sóval, szódabikarbónával. Ha ezzel megvagyunk, akkor lehet hozzágyúrni a többi alkotóelemet. Jól kidagasztjuk, majd fél órára folpackba csomagolva, hideg helyre tesszük. Ezt követően lisztezett deszkán kinyújtjuk 2 mm vastagra, majd rombusz alakban felvágjuk. A közepén bemetszést ejtünk, majd az egyik csücskét áthúzzuk a nyíláson. Forró olajban aranybarnára sütjük és vaníliás porcukorral megszórjuk. Baracklekvárral tálaljuk.