Epres túrós süti,zablisztből

  • 2013.05.23.
  • 5


Édességre vágytam,de azért nem akartam nagyon bűnbe esni...csak kicsit :)!Volt itthon eper,és túró is.A receptet INNEN -FITNESS CUKRÁSZAT vettem,köszönöm!!
23 cm-es tortaformába raktam,szerintem tökéletes!!és igazán mutatós.Tetejére szórtam kis porcukrot,de legközelebb porrá őrölt nyírfacukrot teszek rá.Én a tésztába,és a túróba is nyírfacukrot tettem!!HOZZÁVALÓK:tésztához:100 g zabkorpa80 g zabpehelyliszt (lehet a zabkorpát is zabpehelyliszttel helyettesíteni, de így kisebb a felszívódó szénhidráttartalma)25 g csokis fehérjepor (vagy plusz 22 g zabpehelyliszt és 1 tk. keserű kakaópor)1 ek. keserű kakaópor1 tojás2 dl sovány tej100-120 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 28 tabletta porrá törve)
csipetnyi szódabikarbónacsipet sóízlés szerint:fél citrom héjaA túrós részhez:200 g sovány / zsírszegény túró1 tk. zabkorpaédesítő, vanília, citromhéj ízlés szerint100-200 g eper
ELKÉSZÍTÉS:A túrós rész hozzávalóit kikeverjük, majd átgyúrjuk. Az epret ízlés szerinti darabokra vágjuk.A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet is. Alaposan kikeverjük, majd a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk (lehet a megadottnál kisebb tepsiben is, akkor magasabb lesz a süti).A túróból kis golyókat formálunk, amiket a tésztába nyomkodunk, majd az eperdarabokat is eloszlatjuk a tetején (ha az eperdarabok egy részét a túróba nyomkodjuk, mutatósabb, és nem áztatja el maga körül a tésztát.170-180 fokon megsütjük, kb. negyedóra alatt (tűpróba szükséges).Azonnal is fogyasztható, de kihűlve finomabb. Igazából akkor a legjobb, ha megvárjuk míg kihűl, és kis időre hűtőbe tesszük, mert a túró meg az eper íze így jobban érvényesül :)