Medvehagymás pogácsa

  • 2013.04.21.
  • 2


Tavaly előtt már próbálkoztam a medvehagymával,és mivel nem igazán barátkoztunk össze,tavaly kihagytam...idén megint mindenki bezsongott,hogy ez milyen jó,meg finom,és egészséges,blablabla,így gondoltam,próba cseresznye,talán mégis szeretem.Pogácsa formájában készült,illetve egy kis adag krémsajtos töltelékes.Egy biztos,még most sem szeretem a medvehagymát!!!Órákkal később is éreztem a számban a fokhagymás ízét :(:(De látványra igazán szép,mutatós :)..és aki szereti a fokhagymát ilyen tömény mennyiségben,annak biztosan bejön :) Családom eszi,na nem ez lett a kedvencük,de legalább megeszik :)Hozzávalók:-40dkg
fehér liszt,és 10dkg teljes kiőrlésű-25dkg margarin-2dl tejföl-3dkg élesztő+kiskanál cukor-1 tojás-sajt,só-5/6 levél medvehagyma2dl tejfölbe 1 kiskanál cukor,élesztő-ezt felfuttatomAz 50dkg vegyes lisztel elmorzsolom a margarint,hozzáadom az 1 tojást,sót,sajtot reszelek bele(10dkg.kb),és a felfuttatott élesztős tejföl.+ pár levél medvehagymaEzt jól összegyúrom,és pár órára hűtőbe teszem.Kinyújtom,megszórom reszelt sajttal,szaggatom,és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütöm.Egy kis darabot levágtam a tésztából,kinyújtottam,megkentem natúr sajtkrém+7 levél medvehagyma+só+bors keverékével-és még sajtot is reszeltem rá,feltekertem,szeleteltem,sütőpapíros lemezre raktam,és 200 fokon készre sütöttem.Tulajdonképpen a sajtos-tejfölös pogácsámat alakítottam át medvehagymássá.