Fahéjas csiga

  • 2013.03.09.
  • 9


Többféle változatban készítettem már,de most érzem úgy,hogy ez a jó tészta,így fogom készíteni ezentúl a fahéjas/és vagy kakaós csigát :)!!Hozzávalók-a tésztához--25dkg liszt(fele finom,fele rétesliszt)-15dkg margarin-2 tojássárgája-1 kiskanál cukor-2dkg élesztő-tej(kb1.5dl)-csipetnyi sóTöltelék:-cukor-őrölt fahéj-olvasztott vaj-pár deka-a kenéshez,tej és vaníliás cukor,hogy a végén meglocsoljukA lisztet az olvasztott,de nem meleg margarinnal,a tojások sárgájával,a sóval,és a cukros tejben felfuttatott élesztővel összedolgozom,és annyi tejet öntök bele,hogy közepesen lágy masszát kapjak-ez kb 1.5dl a felfuttatással összesen-Jól kidolgozom.Kelni hagyom.A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalap formára nyújtom,olvasztott vajjal megkenem,és rászórom a cukros fahéjat-nem írtam mennyiséget,ugyanis nem mértem,annyit kevertem be,hogy szépen beterítse a tésztát-.Feltekerem,éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágom.Egy sütőlapot kibélelek sütőpapírral,ráteszem a szeleteket,meglocsolom olvasztott vajjal,kicsit hagyom még kelni.180 fokos előmelegített sütőben sütöm,mikor kezd pirosodni kiveszem,cukros tejjel megkenem a csigákat,majd visszateszem a sütőbe,és készre sütöm.Mikor kiveszem,akkor is megkenem a cukros tejjel.