Gesztenyés-mascarponés torta

  • 2013.01.20.
  • 6

Nagyon tetszett ez a torta,így én is elkészítettemHozzávalók:-25 dkg gesztenyemassza (50dkg)-12,5 dkg mascarpone (25dkg)-3-3,5dl habtejszín (5dl)-1 cs zselatinfix (2cs)-másfél ek cukor (3ek)-10-12 db babapiskóta (17-20)-másfél dl langyos tej (2dl)-1 ek rum (2ek)-hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható),én sűrű csokimázat készítettem,és azzal öntöttem le a piskótákatElkészítés:.Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet..Rakjuk ki piskótával egy 18-as tortaforma alját, öntsük rá a csokiszószt, tegyük hűtőbe.A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát.Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez.Simítsuk a krémet a tortaformába.A tetejére öntsünk még a csokiszószból.Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára).Nekem nagyobb tortaformám van,így dupláztam mindent-a gesztenyét,és a mascsarponét,0,5l Hulala tejszínt használtam.Babapiskótából 17-18db kellett.Szerintem szebb,és talán jobb is,ha legközelebb sütök alá egy piskótatésztát,nekem a babapiskóta nem volt az igazi!!De a krém,az tökéletes!!Recept : INNEN