Túrós alagút

  • 2012.11.18.
  • 7


A receptet munkatárstól kaptam,kóstolót is hozott,ízlett,gondoltam elkészítem a családnak.tészta:16dkg liszt,késhegynyi szódabikarbóna,kanál tejföl,1tojás sárgája,2kanál porcukor,2kanák kakaó,10dkg vaj vagy rámaA hozzávalókat összegyúrjuk,mint a linzertésztát(először a liszet elmorzsoljuk a vajjal,majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk,gyorsan dolgozunk)Míg a krém elkészül,hűtőbe tesszük.2cipót készítünk vékonyra nyújtjuk és vajazott,lisztezett őzgerincformába tesszük úgy hogy túl logjon és vissza lehessen hajtani,ha már megtöltöttük a formátkrém:0,5kg túró,1cs.vaniliáscukor,1citrom héja,2.5 kanál búzadara,24dkgcukor,5tojás kemény habja,4 tojás sárgája.A tésztával kibélelt őzgerincformákba töltjük,a lelógó részt visszahajtjuk a krémre,így szépen befedi.180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.Melegen kiborítjuk a formából,de csak akkor szeleteljük,mikor kihűlt.Tetejét porcukorral szórtam meg,de lehet csokimázat is tenni rá,kinek hogy tetszik :)..