Epres cheesecake

  • 2018.05.06.
  • 1

Képzeljétek, klasszik cheesecake még nem volt eddig a blogon. Bizony. Én is meglepődtem, de tényleg nem találtam, pedig nagyon kerestem. Csak a banános cheesecake, na meg persze a málnás cheesecake brownie, és a hamis cheesecake receptjét találtam meg, de igazi, eredeti cheesecake még nem volt eddig. Mintha láttam volna már az összes Ryan Gosling filmet, de pont a Notebook-ot nem. Érted…. Nyugi, az utóbbiról szó sincs, és most már a cheesecake miatt sem kell máshova mennetek, mert mától ez is megvan itt.Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:20 dkg zabkeksz10 dkg vaj50 dkg natúr krémsajt1 dl habtejszín (nem felverve)15 dkg porcukor1 citrom reszelt héja és fél citrom leve2 db tojás2 tojássárgája1 evőkanál liszt50 dkg friss eper1. A kekszet aprítógépben morzsásra aprítjuk és elkeverjük a 10 dkg olvasztott vajjal. Egy 18 cmátmérőjű kapcsos tortaformába egyengetjük és félretesszük.2. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a tejszínnel, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a2 tojást és 2 tojássárgáját és alaposan összekeverjük. Beleszórunk 10-15 dkg friss, feldarabolt epret ésóvatosan összeforgatjuk.3. A krémet az előkészített kekszalapra öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percigsütjük. (Nem baj, ha még remeg egy kicsit a közepe, meg fog szilárdulni hűlés közben.) Ha teljesenkihűlt, hűtőbe tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára.4. Friss eperrel tálaljuk.Hasonló receptekFordított epres cheesecakeNarancsos cheesecake brownie-valDuplán epres brownie tortaSzülinapi torta – Epres piskótatortaMálnás cheesecake brownie-val