Csokis banánkenyér

  • 2018.03.21.
  • 5

Nem is tudom megszámolni, hányszor bizonyított már a csoki-banán páros. Rengetegszer, az biztos. Itt most ráadásul duplán van jelen a csoki: került a tésztájába, és – szemmel láthatóan – a külsejére is. Nagyon klassz, ahogy szeleteléskor és minden egyes falat bekanalazáskor roppan az a kis csokiréteg, nekem elhihetitek, ilyesmivel nem szoktam viccelni:)Hozzávalók:25 dkg puha vaj15 dkg cukor4 db tojás2 db banán10 dkg étcsokoládé1 csomag sütőpor20 dkg liszt10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (lehet sima búzaliszt ez is)A bevonáshoz: kb. 10 dkg étcsokoládé + pár csepp étolajElőmelegítjük a sütőt 170 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy hosszúkás sütőformát. (Nálam kb. 20-24 cm).A banánt villával szétnyomkodjuk, a csokit apró kockákra vágjuk.A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. Hozzáadjuk a szétnyomkodott banánt, a liszteket és a sütőport, és jól összekeverjük. A végén beleöntjük a csokikockákat, és összeforgatjuk.A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és kb. 40-45 percig sütjük. Ha a teteje kezd pirulni, lazán letakarjuk egy alufólia darabbal. Tűpróbával teszteljük.Ha kész, kifordítjuk a formából, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, pár csepp étolajjal elkevert étcsokival öntjük le, és hűvös helyen dermedni hagyjuk.Egy korábbi Desszert magazinból jött az eredeti recept, amit kicsit átszabtam. De nem nagyon:)Hasonló receptekDupla csokis minitorták eperrelMogyorós csokis kekszMogyoróvajas csokis kekszCsupa csoki banánkenyérAmerikai csokis keksz – recept videóval!