Rántott pulykatekercs sajtos krumplipürével
- 2018.03.12.
- 6
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a rántott húst imádom, gyakorlatilag minden formában. A kicsi rántott húst, nagy rántott húst, a lyukas rántott húst, a sütőben sült rántott húst, az olajban sült rántott húst, és sorolhatnám még hosszasan Gombóc Artúr mintájára:) Most épp ez a rántott pulykatekercs a kedvencem, ami biztos, hogy húsvétkor is ott lesz az asztalon. Hogy is ne lenne, elvégre ott van benne minden, ami ilyenkor kell: sonka, tojás, torma. És mindez pulykamellbe tekerve!Hozzávalók:60 dkg pulykamell1 fej vöröshagymakevés olaj15 dkg főtt sonka3 db tojás2-3 dkg torma1 db zsemle2 dl tejkis csokor petrezselyemzöldA panírozáshoz:liszttojászsemlemorzsaA sajtos krumplipüréhez:főtt burgonya – kb 6 db krumpliból3-4 evőkanál vaj1 dl tejsó, bors15 dkg Gruyere sajtKét darab tojást megfőzünk, majd hagyjuk kihűlni, és ha kihűlt, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a harmadik (még nyers) tojást, és összekeverjük. A hagymát felaprítjuk, a sonkát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a sonkát, és kb. 10 percig pirítjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, a sonkás-hagymával együtt. Belereszeljük a tormát, és a felaprított petrezselymet, és összekeverjük.A pulykamelleket megmossuk, bevágjuk, és kiklopfoljuk, majd ráterítünk egy adag tölteléket, és feltekerjük. Hústűvel / fogpiszkálóval rögzítjük, majd bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.Közben elkészítjük a köretet is: a sós vízben megfőzött krumplihoz hozzáadjuk a vajat, a tejet, sózzuk-borsozzuk, és botmixerrel krémesre keverjük. Belereszelem a sajt kb. 2/3 részét, ha szükséges, még egy pici tejet, és összekeverem. Tálaláskor a maradék sajtot a tetejére szórom.A poszt a Szeretem a Pulyka projekt keretében készült.Hasonló receptekCitromos-sajtos bundában rántott hús juhtúrós krumplipürévelVKF – Paradicsomleves sajtos kiflivelRántott májSajtos tócsniSörkorcsolya – sajtos kifli
A szerzőről
Csak a puffin