Csokis kókusztallér

  • 2018.03.12.
  • 7

Van egy híres amerikai keksz, az a neve, hogy Black and white cookie, vagyis fekete-fehér keksz. Na, ez nem az.:) De az jutott ezekről a kis korongokról eszembe, mert hasonlóan néznek ki, mint az a keksz. Mondanám, hogy kókuszcsók, de még az sem lenne igaz, pedig annak indult. El is képzeltem, hogy kis hegycsúcs-szerű kupacok lesznek belőle, és majd a talpukat mártom csokiba – hát nem lett olyan az állaga, így végül kis lapos korongok lettek belőle. De legalább fehérnek fehérek, és legalább a csoki csoki volt tényleg, így lett végül black and white korong, ami tehát nem is cookie és nem is habcsók. Ti még tudtok követni?:)Hozzávalók:2 tojásfehérje13 dkg porcukor5 dkg kókuszreszelék5-10 dkg étcsokiA sütőt előmelegítjük 150 fokra, és sütőpapírt terítünk egy tepsire. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, úgy, hogy közben hozzáadjuk a porcukrot is. A habhoz hozzáadjuk a kókuszreszeléket, összeforgatjuk, és kis kupacokat adagolunk a tepsire – hagyunk helyet a kupacok között, hogy legyen hely a növekedéshez. Sütőbe toljuk és kb. 15-20 percig sütjük / szárítjuk a kis korongokat. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, ekkor olvasztott csokiba mártjuk a korongok felét, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni.Hasonló receptekFehér csokis pöfetegCsokis cookieDiós-mandulás csokis sütiNagyon csokis falatok liszt és cukor nélkülAmerikai csokis keksz – recept videóval!