Fahéjas keksz

  • 2018.02.26.
  • 5

Bolti? Á, dehogy! Pedig simán el lehet hitetni bárkivel, hogy komoly gépek sorozatgyártásának eredménye ez a pár kekszecske, de nem. Ezt szorgos kis kezeimmel magam készítettem, és ha nekem ment, neked is menni fog:) Forró tea mellé tökéletes. Ebben a nagy hidegben úgyis csak azt iszunk szinte, néha már az az érzésem, hogy az ereimben is forró tea csörgedezik.Hozzávalók 2 tepsihez:15 dkg vaj6 dkg cukor1 db tojás20 dkg méz45 dkg liszt1,5 teáskanál sütőporfél teáskanál őrölt fahéjA puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a tojást és robotgéppel kikeverjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a fahéjat és összeforgatjuk.A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas tál tartalmához és összegyúrjuk. A masszát folpack fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.Előmelegítjük a sütőt 180 ºC fokra és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A tésztát lisztezett gyúródeszkán (több részletben) kinyújtjuk (kb. 3 mm vékony legyen) és lisztbe mártott kiszúrókkal kiszaggatjuk.A kiszúrt formákat tepsire helyezzük – nem túl szorosan, mert kicsit meg fognak nőni – és 8-10 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.Hasonló receptekKókuszos keksz csokiba mártvaZabpelyhes mogyorós kekszÚtravaló keksz II. – Mogyorós keksz"Ma nem" kekszFahéjas keksz