Mézeskalácsos túrófánk

  • 2017.12.18.
  • 4

Szuper egyszerű és gyorsan elkészül, és a mézeskalácsfűszertől igazi jó kis decemberi- karácsony környéki finomság. A kisfiam pár falat után azt mondta: “Anya, azonnal mondd el kérlek, hogy hogy csináltad. Ez egyszerűen szuperszónikusan finom.”:) Majd később, még mindig a túrófánk hatása alatt ezt is fontosnak tartotta elmondani: “Édes, de nem túl édes, finom, és táplálónak érzem. Imádom. Százat is meg tudnék enni belőle.” Hát, ennél jobban én sem tudom megfogalmazni, szóval higgyetek neki nyugodtan:)Hozzávalók:50 dkg túró3 db tojás5 dkg porcukor20 dkg liszt1 csomag sütőporfél teáskanál mézeskalácsfűszer3-5 dl Vénusz Sütőolaj a sütéshezTálaláshoz:1 evőkanál porcukorfél teáskanál mézeskalácsfűszerEgy kisebb serpenyőben / lábasban olajat hevítünk közepesnél picit nagyobb lángon. Jó mély legyen, ne sajnáljátok az olajat.A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat és a porcukrot és alaposan kikeverjük.A lisztet, a sütőport és a mézeskalácsfűszert is összeforgatjuk, és a túrós keverékhez adjuk. Összekeverjük.Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, enyhén ellapítjuk, és a forró olajban pár perc alatt készre sütjük.Mézeskalácsfűszerrel összekevert porcukorral meghintve tálaljuk.A receptet a Vénusz gyártója, a Bunge Zrt. támogatta.Hasonló receptekNarancsos túrógolyó mézeskalácsos csokiszósszalA tökéletes karácsonyi reggeli: mézeskalácsos kakaós csigaDuplán mézeskalácsos gombócokMézeskalácsos töltött sütiMézeskalácsos csokitorta